Nuoret ja ilmasto

Welcome to your new site.

For more information about customizing your site check out learn.wordpress.com

Nuoret ja ilmasto

Ilmastoteemainen MOK-päivä

Oppilaat suunnittelivat paremman pyörätelineen koulun pihalla. Katos suojaa pyöriä huonommallakin kelillä ja liiketunnistimella toimivat valot tekevät katoksesta turvallisen ja mukavan pimenevässä syksyssä. Ilmastonmuutos puuttuu emojimaailmasta ihan kokonaan. Oppilaat suunnittelivat ilmastoaiheesta omia emojeita, joissa monenlaiset tunteet tulivat näkyviin.

Kasvisruokailta

Eilen kokkasimme yhdessä kasvisruokaa. Tarjolla oli makaronilaatikkoa, lasagnettea ja nakkikastiketta. Lähikaupasta saimme kaikki tarvittavat ainekset kuten härkistä, nyhtistä ja kasvinakkeja. Kermat olivat kaurapohjaisia. Jälkiruuaksi oli suklaakakkua. Pääruuissa pohjan muodostivat tomaatti ja sipuli. Kermalla ja cashewpähkinöillä saatiin pehmeyttä makuun.

Ilmastotyö varhaiskasvatuksessa ja peruskoulun alaluokilla

Panosta viestiin, älä hiilijalanjälkeen. Päiväkodit ja koulut eivät ole suurimpien saastuttajien joukossa. Niillä on kuitenkin tärkeä kasvatuksellinen tehtävä. Tärkeintä on viesti ja sen levittäminen mahdollisimman laajalle. Suuntaa viesti aikuisille, älä lapsille. Lapset eivät ole vastuussa ilmastonmuutoksesta, eivätkä he ole tekemässä ilmastoon liittyviä päätöksiä. Älä oleta, että lapset pystyvät opettamaan sinua ilmastoasioissa. Alla on käytännön ehdotuksia,…

Get new content delivered directly to your inbox.