Vietnamilainen herkuttelutapahtuma

Pidimme viime lauantaina kokkaustapahtuman vietnamilaisittain. Valmistimme yhdessä kesärullia, maapähkinäkastiketta, paistettua riisiä ja hedelmäsalaattia. Kaikki käytetyt kasvikset olivat kotimaisia ja sienet oli haettu Varkauden torilta. Yritit olimme saaneet Järvikylältä. Ruuat maistuivat hyvin ja hieman jäi kotiin viemisiksi.

WWF ei enää suhtaudu riisin käyttöön kielteisesti. Toisaalta kauppojen hyllyillä on iso valikoima kotimaisia vaihtoehtoja riisille, kuten spelttiä. Jos haluaa resepteistä vieläkin suomalaisemman, voi tofun korvata suomalaisilla kasviproteiinivalmisteilla. Esimerkiksi Helsingissä toimiva Kotitila valmistaa suomalaista versiota tofusta (Hofua) härkäpavuista.

Paistetun riisin lisäksi myös esimerkiksi paella ja risotto ovat erittäin hyviä hävikin taklaamiseen sopivia ruokia. Paistetun riisin voi helposti tehdä myös eilisestä riisistä ja sekaan uppoaa helposti nahistuneet, parhaat päivänsä nähneet kasvikset. Lisäksi riisipohjaiset ruuat ovat helppo tapa totutella käyttämään suomalaisia kasviproteiinivalmisteita, pähkinöitä, papuja ja tofua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: