Ympäristökäsikirja yhtenäiskoulun käyttöön

Joroisten yhtenäiskoulun käyttöön on valmistunut ympäristökäsikirja ohjaamaan kouluarkea ympäristöystävällisemmäksi. Alla on koottuna tiivistetysti tärkeimmät kohdat ympäristökäsikirjasta.

Koulun ympäristötoimet koostuvat ympäristötoimien tason arvioinnista tiedottamisesta, sivistystyöstä, jätteiden synnyn ehkäisystä ja kulutuksen vähentämisestä. Johto kerää joka vuosi kyselyllä ehdotuksia paremmista ympäristötoimista oppilailta, henkilökunnalta ja vanhemmilta. Ympäristötavoitteet ja päämäärät päivitetään säännöllisesti vuosisuunnitelmaan. Johto viestiin yhteisistä toimintatavoista ja tavoitteista henkilökunnalle koulun kokouksissa. Lisäkis henkilökunta viestii ilmastoon ja ympäristöön liittyvistä teemapäivistä ja aloitteista oppilaille ja vanhemmille.

Opetuksen sisällössä korostuvat seuraavat asiat

•Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on tieteellisesti todennettu ilmiö

•Aina kun puhutaan ilmastonmuutoksesta, puhutaan kriisistä

•Aina kun puhutaan ilmastonmuutoksesta, puhutaan vaikuttamisesta

Ympäristökäsikirjaan on myös kirjattu kohdat opettajien täydennyskoulutukseen ja oppilaskuntatoimintaan liittyen. Lisäksi ympäristökäsikirjaan kirjattiin merkinnät lukiolaisille tarjottavista ilmastonmuutoskursseista, joita on ansiokkaasti kehitetty muun muassa Ilmastonmuutos lukioihin hankkeessa (https://www.ilmastonmuutoslukioihin.fi/ilmastonmuutoslukioihin/). Jätteiden osalta noudatetaan jätehierarkiaa. Syksystä lähtien seitsemäsluokkalaiset kiertävät siivoojien kanssa tutustumassa kierrätyksen ja arvioimassa jätteiden määrää.

Johtavana ajatuksena käsikirjassa oli se, että opettajien ja muun henkilökunnan työmäärä ei saa lisääntyä. Halusin, että ympäristö- ja ilmastoasiat käsitellään koulukeskuksen kokouksissa ilman erillisiä ilmastokokouksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: